پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

هفتمین مجمع شهرستانی سلامت با شعار «سلامت مادر و کودک نوید بخش آینده روشن»
 
حجت‌الاسلام محمودی اصل امام جمعه لنده در این آیین توجه ویژه به مبحث فرزندآوری و سیاستهای حمایتی این قانون را از اولویت اول کشور،منطقه و نظام سلامت دانست و همت جدی و عزم مضاعف مسیولین را خواستار شد.
 
امام جمعه لنده افزود:  اصل مشکلات افزود ،مشکلات اقتصادی یکی از دلایل کاهش فرزندآوری است ولی دلیل عمده مشکلات فرهنگی است که با فرهنگ سازی و آگاه سازی خانواده ها میتوانیم در این بخش بسیار موفق عمل کنیم.
 
رییس مرکز بهداشت استان ضمن تقدیر از زحمات و خدمات شایسته شبکه بهداشت ودرمان لنده به مردم وجود فرمانداری دغدغه مند و اشنا به مسایل کارشناسی حوزه سلامت و بهداشت را فرصتی ویژه مناسب جهت ارتقای شاخص ها دانست. 
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود؛ صحبتها و مطالبات مسئولین شهرستان لنده همگی حاکی از  این است که به درک مشترک رسیده ایم که سلامت یه موضوع مهم بین بخشی است و شبکه بهداشت و درمان و حتی در سطوح بالاتر نظام سلامت به تنهایی نمیتوانند امورات مسایل و مطالبات را حل کنند و با هم افزایی، داشتن درک مشترک و همراهی میتوان از سد مشکلات و موانع گذشت. 
 
رییس مرکز بهداشت استان تصریح کرد همانگونه که ارتقای سطح معیارهای سلامت و بهداشت و درمان امری بین بخشی است در صورت بروز مشکل و یا شیوع عوامل خطرافرین برای سلامت جامعه نیز نیازمند همکاری جمعی و بین بخشی است و همه دستگاهها باید خود را در قبال سلامت مردم مسیول بدانند
 
دکتر شریفی اظهار داشت، در مناطق و شهرستانهای کوچک به دلیل وجود همدلی و پای کار بودن بیشتر و مناسبتر دستگاهها شرایط برای بهبود و ارتقای سلامت فراهم است و حضور امام جمعه، فرماندار، مسیولین شهرداری و حضور تمام قد خدمتگذاران مردم در نظام بهداشت ودرمان در چنین مجامع و جلساتی علاوه بر نشان دادن روحیه همدلی و هم افزایی، فرصتی بی بدیل برای افزایش خدمت رسانی به مردم فراهم اورده است. 
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بسیاری از شاخص های سلامت شهرستان لنده را نسبت به استان بالاتر و مطلوبتر ارزیابی کرد و افزود، هرچند از شاخص های مورد نظر کشوری در مواردی عقبتر هستیم اما میتوان با بهبود شرایط و استمرار روندهای مثبت در بازه های زمانی مشخصی به این امر نیز دست یابیم. 
 
 
دکتر مسلم شریفی،بحث غربالگری و بیماری یابی را بسیار مهم و حائز اهمیت خواند و ابراز داشت؛ صادقانه میپذیریم که در بحث غربالگری اشکلاتی داریم و باید روند بیماری یابی ها را احیا و تقویت کنیم.
 
 
رییش مرکز بهداشت استان در مورد معضل ابیاری برخی مزارع شهرستان با آبهای الوده و فاضلاب نیز این موضوع را بین بخشی و نیازمند همراهی نهادهای مسیول دیگر دانست و اظهار داشت؛ وظیفه اصلی بهداشت اعلام خطر و پایش بهداشت است ولی در مسایل این چنین که سلامت کل جامعه را میتپاند تحت تاثیرقرار دهد باید یه مطالبه و اقدام دقیق،مستدل،منطقی و جمعی بین بخشهای مختلف انجام گیرد و مردم نیز در چنین مواردی باید دخالت داده شوند و برای حل مشکل پای کار بیایند. 
 
 
دکتر شریفی در پاسخ به برخی ابهامات در مورد سلامت آب آشامیدنی نیز اظهار داشت؛ آب منطقه آلوده نیست اما در معرض آلودگی قرار دارد و نیازمند انجام اقداماتی جهت کاهش خطر الودگی می‌باشد. 
 
 
این مقام و مسوول در دانشگاه علوم پزشکی، بحث جوانی جمعیت را از موضوعات مهم و اولویت دار در سطح بالای حاکمیت و نظام سلامت خواند و گفت؛ جمعیت سالمندان شهرستان به نسبت بالا است ودرصد مرگ نوزاد اگر چه به نسبت معیارها بالا نیست اما باید کاهش یابد و حتی یک مورد مرگ نوزاد در منطقه چند ده هزار نفری  نیز برای نظام سلامت مهم و حایزاهمیت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مباحث فرهنگی و اطلاع رسانی را در شاخص های جمعیت و جوانی مهم ارزیابی کرد و با اشاره پویش نه به تصادف اظهار داشت؛رفتارهای پرخطر و بروز تصادفات بویژه در نسل جوان باعث نرگ و میر وکاهش جمعیت جوان و مدلد کشور میشود و باید در زمینه هایی بجز بهداشت و سلامت جهت افزایش جمعیت تلاش و فعالیت تبلیغی رسانه ای و فرهنگی انجام گیرد.
 
 
 رئیس مرکز بهداشت استان، در پایان خاطرنشان کرد؛ توزیع و تخصیص اعتبارات بهداشت استان کاملا عادلانه و مبتنی بر عدالت است چرا که هرکجای استان مشکل یا نقصی در سیستم بهداشت بروز کند کل مجموعه اسیب میبیند و این ضعف در صورت وجود به کل استان آسیب میرساند.
 
 
پایان پیام/